Pagina 1 van 1

WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: ma 26 jan 2015, 09:14
door fred neerhoff
De overweldigende verkiezingswinst gisteren van het linkse Syriza (36% van de stemmen, ofwel 149 parlementszetels - inclusief de 50 bonus zetels - van de 300 in totaal) is in de eerste plaats een overwinning op de Griekse fascisten. Het gevaar was immers levensgroot dat een volk dat vernederd wordt tot de bedelstaf even zo makkelijk kan kiezen voor een autoritair fascistisch alternatief.

In plaats van de breed uitgemeten EU-treurnis over 1 slaaf-natie minder zou Europa trots moeten zijn op de Grieken die zich niet laten slachtofferen aan naamloze EU-bureaucraten noch zich uitgeleverd hebben aan een Grieks-fascistische partij. Fascisten, zoals de Gouden Dageraad die immigranten aanwijzen als oorzaak van de relatief zwakke Griekse economie en de massale werkloosheid, vooral onder Griekse jongeren.

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: di 27 jan 2015, 00:50
door hagenaars
Als er 36 procent op een partij stemt dan zijn er 64 procent tegenstemmer. We gaan zien wat de nieuwe regering gaat bieden, gouden bergen zijn beloofd, maar kunnen niet worden waargemaakt. Het Griekse volk heeft jarenlang boven zijn stand geleefd, ik kan mij wel voorstellen dat ze daarnaar terugverlangen... Ik vrees dat de werkelijkheid weerbarstig is...Is het fascisme verslagen? Volgens mij ging de strijd bij deze verkiezingen daar niet over.
Niemand is de slaaf van niemand in Europa, hoor. De Europeanen zouden het niet pikken.

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: di 27 jan 2015, 15:46
door fred neerhoff
hagenaars schreef:Als er 36 procent op een partij stemt dan zijn er 64 procent tegenstemmer.

Is dat zo? Ik denk niet dat jij dat weet. Je trekt weer eens een veel te grote broek aan.

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: di 27 jan 2015, 19:00
door hagenaars
Dank voor het compliment. Het staat gewoon in de krant. Er zijn 36 procent kiezers op die linkse partij, een coalitie van partijtjes overigens. De overige 64 procent had andere ideeen, toch?

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: wo 04 feb 2015, 06:10
door hagenaars
Inmiddels is het vraagstuk een flink stuk duidelijker, de nieuwe regering wil niet uit de Eurozone, de meeste landen uit die zone willen Griekenland niet kwijt. Een oplossing ligt voor de hand. Griekenland krijgt opnieuw een schuldenverlichting, maar blijft het geleende schuldig. Economische vooruitgang moet Griekenland er weer bovenop helpen. We gaan het zien...

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: ma 06 jul 2015, 18:48
door fred neerhoff
Ook de uitkomst van het referendum van afgelopen zondag was met 61% van de stemgerechtigden die achter Tsipras staan, een duidelijke anti-fascistische overwinning.

Re: WINST SYRIZA IS OVERWINNING OP FASCISME

BerichtGeplaatst: za 11 jul 2015, 03:28
door hagenaars
Ja zeker, want fascisme dat wil echt niemand...