De Volkskrant en Juncker. Foute boel.

De Volkskrant en Juncker. Foute boel.

Berichtdoor hagenaars » za 27 dec 2014, 06:53

Ik lees ´s morgens de Volkskrant niet, het is een saaie sensationele krant. Niks voor mij. Maar via de nieuwsdienst kreeg ik dit bericht.

Traditionele politieke groeperingen in Nederland, zoals de VVD, PvdA en het CDA, moeten de populistische partijen niet imiteren. Dat doen ze wel, en daardoor worden Europese landen onbestuurbaar.
Die kritiek uit de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, in een gesprek met De Volkskrant.
Volgens Juncker geeft de gevestigde orde, opgejut door media en burgers, de onvrede bij de kiezer over politiek en politici steeds meer ruimte. Populistische worden te veel geïmiteerd, aldus Juncker. ''Weet u wat het resultaat daarvan is? Dat landen onbestuurbaar worden. Dat het Europees Parlement straks louter bevolkt wordt door eurosceptici, en dat zou een ramp zijn."
De EC-baas roept partijen op in gesprek te gaan met boze burgers door ''vóór ze te gaan staan". ''Niet weglopen of achter ze aan hollen."

Door: ANP

Wat is er allemaal fout aan dit optreden van deze man, voorzitter van de Europese Cie? Allereerst de term traditionele politieke groeperingen. Helemaal fout. Er zijn veel meer dan de genoemden die behoren tot de Nederlandse traditie. U kent ze wel: Groen Links, de Christen Unie, De SGP en ook de PVV, een radicale loot van de radicale vrijheidsdroom. Typische Nederlands. Alle politieke partijen, traditioneel of niet, moeten zonder bemoeienis van Brussel hun standpunt inzake de Europese eenheid kenbaar maken. Brussel vindt het debat dat tegenwoordig over Europa gevoerd wordt maar een hinderlijk probleem. Dat is natuurlijk niet zo, de burgers van Europa willen het naadje van de kous weten en dus vragen zij hun politieke groepering daarover een helder en duidelijk standpunt in te nemen.
Bangmaken helpt niet. De kritische burger laat zich niet meer bang maken. Wij willen ook niet worden opgejut, laten ons niet opjutten. Populistische partijen moeten hun extreme standpunten rustig en kalm kunnen uitdragen, de andere partijen kunnen daar op reageren. De kiezer kiest dan. Dat is het traditionele politieke proces. Wij Nederlanders houden van het traditionele politieke proces.
Er is nog nooit een land onbestuurbaar geworden, omdat er een politiek debat plaatsvond. Integendeel. Zonder pittige politieke debatten over de onderwerpen die mensen bezighouden, zoals bv. Europa, de toekomst van dit werelddeel, is politiek een dooie boel. Als er iets verkeerd is aan deze hartekreet van de Voorzitter van de Cie dan is het dit wel.
Er is nog veel meer over te zeggen, maar dat komt later wel. Foei Juncker...!
hagenaars
 

Re: De Volkskrant en Juncker. Foute boel.

Berichtdoor hagenaars » di 13 jan 2015, 06:58

Er wordt weer veel gepraat over Griekenland en de Euro- Ik hoorde Mark Rutte over Griekenland en Europa en zojuist in HARD TALK, Stephen Sackur talks to Portugal's Secretary of State for Europe Bruno Macaes.
Beide waarschuwen voor te snelle conclusies, eerst zien wie de verkiezingen in Griekenland wint, dan welke regering er uit komt. Der Spiegel rent te snel in één richting. Rustig blijven...Trouwens een prima kracht, die Bruno Macaes. Stephen Sackur zoekt ze altijd prima uit. Zijn gasten hebben in gesprekken van een half uur de gelegenheid hun standpunten helder neer te zetten.

http://www.berlin.bard.edu/people/facul ... no-macaes/
hagenaars
 


Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron