Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leger

Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leger

Berichtdoor Eric de Boer » wo 04 sep 2019, 15:30

Afbeelding

Vijf jaar is er al strijd in de Donbass, een industriële regio in het Oosten van Oekraïne. Volgens de VN zijn er inmiddels 13.000 doden, onder wie een derde burgers. Anderhalf miljoen mensen zijn het gebied ontvlucht.
Er waren veel pogingen gedaan om dit conflict te stoppen maar alles is onverricht. Dat is niet gewone oorlog tussen twee staten maar de echte burgeroorlog waar de burgers van één land elkaar dood maken. Premier Mark Rutte maakte vandaag bekend na de eerste dag van de NAVO-top in Newport , dat Nederland verzwakt leger van Oekraïne helpt. De NAVO heeft besloten vier fondsen op te zetten om het niveau van het Oekraïense leger op te krikken. Nederland gaat een van de vier fondsen leiden.
Het is geen nieuws dat de NAVO het conflict in Oost-Oekraïne gebruikt om zijn troepen aan het russische grens in te legeren. Volgens me is dat de hoofde oorzaak waarom het conflict is nog niet beëindigd. Weet je dat elke dag de bevolking in Donetsk door geregelde bombardementen lijd, de stad vol met gekantelde vrachtwagens, gebroken glas, kapotgeschoten militaire voertuigen ligt en onze regering voor de Oekraïense strijdkrachten twee jaar achterelkaar 200.000 euro uittrekt.
Moeten we dit conflikt ondersteunen en grote oorlog tussen Europa en Rusland provoceren? Ik zoek naar gewoon diskussies met mensen die nadenken en mensen met respekt.
Eric de Boer
 
Berichten: 20
Geregistreerd: wo 14 aug 2019, 14:39

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor FleetwoodMacho » do 05 sep 2019, 06:46

Uiteraard niet mee bemoeien. Geen belastinggeld besteden aan de provocerende EU-politiek, die slechts zijn machtsgebied naar het Oosten wil uitstrekken.

Even terzijde of het wel of niet terecht is: Rusland ziet Oekraïne als zijn achtertuin, en wenst daar geen bemoeienis van derden.

Ook heeft het Nederlandse volk zich in een referendum uitgesproken over de toetreding van Oekraïne tot de EU, en het resultaat was negatief. Dit volk zal dus ook niet warmlopen voor financiële steun.

Idioot om al weer gemeenschapsgeld aan Oekraïne te spenderen terwijl de miljardenleningen van Griekenland nog niet afbetaald zijn.
So you say there's a race of men in the trees. You're for tough legislation. Thanks for calling. I wait all night for calls like these.

Donald Fagen - The Nightfly
FleetwoodMacho
 
Berichten: 169
Geregistreerd: ma 26 aug 2019, 18:38

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor Eric de Boer » do 05 sep 2019, 15:03

Nederland spendeert altijd geld aan de andere landen maar we kijken naar de daling van het gemiddelde inkomen. Volgens de statistieken: van € 50.500,- naar € 30.100. We moeten Italië en Griekenland ondersteunen op dit moment met een negatief gemiddeld inkomen: -€ 9550,- en -€ 9775. Daarom zijn de Nederlanders per hoofd van de bevolking nog steeds verreweg het meeste geld kwijt aan de EU, meer nog dan de grootste netto betaler Duitsland. Opvallend is dat België als enige West Europese land bij de armere periferielanden wordt gerekend, en een flinke netto ontvanger is. Wat doen de Belgen beter dan wij?
De netto betalers aan de EU zijn in volgorde Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Ierland en Finland. Alle anderen krijgen meer geld binnen dan dat ze aan contributie kwijt zijn. De grootste ontvangers zijn Polen, Griekenland, Roemenië, Hongarije, Portugal, Tsjechië, België en –eveneens vreemd genoeg- het steenrijke Luxemburg.
De Duitsers zijn jaarlijks netto € 12,756 miljard kwijt aan Brussel, op grote afstand gevolgd door de Britten met € 7,431 miljard. Omdat het Brexit op 31 oktober nu vrijwel zeker is, gaat dat bedrag wegvallen. Vermoedelijk ‘mogen’ de Nederlanders daar een groot deel van opvangen, want wij zijn verhoudingsgewijs met € 3,431 miljard toch al de grootste betaler, zo’n 200 euro per persoon. Waarom België bij landen zoals Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Portugal moet worden geplaatst, is onduidelijk. Meer onduidelijk is dat Rutte in deze situatie nog strijdkrachten van Oekraïne wil financieren.
Eric de Boer
 
Berichten: 20
Geregistreerd: wo 14 aug 2019, 14:39

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor FleetwoodMacho » do 05 sep 2019, 19:31

Rijkelijk voorzien van informatie, voorzien van relevante cijfers. Indicatie dat een Nexit wellicht zinvoller is dan de lemmingen in Nederland denken
So you say there's a race of men in the trees. You're for tough legislation. Thanks for calling. I wait all night for calls like these.

Donald Fagen - The Nightfly
FleetwoodMacho
 
Berichten: 169
Geregistreerd: ma 26 aug 2019, 18:38

Moordenaars van hun eigen volk

Berichtdoor Eric de Boer » wo 09 okt 2019, 10:59

Afbeelding
Voormalig afgevaardigde van de Verchovna Rada (Oekraïne) Aleksey Zhuravko heeft documenten gepubliceerd die getuigen van misdaden begaan door Oekraïense troepen in de regio's Donetsk en Lugansk in de beginjaren van het gewapende conflict in het zuidoosten van Oekraïne.
Deze informatie, evenals beknopte statistieken van misdaden, dateert uit 2014-2015 en was gericht aan de voormalige minister van Defensie van Oekraïne, Stepan Poltorak.
Zhuravko vertelde slechts over enkele misdaden van Oekraïense militairen in de Donbass. Een van de gepubliceerde materialen is het incident in november 2014 toen een bedwelmde Soldaat van de Oekraïense strijdkrachten een huis binnenging waar hij een meisje verkrachtte en haar vader vermoorde die haar verdedigde.
In juni 2015 kwamen twee bedwelmde Oekraïense Soldaten een woning binnen waar twee vrouwen werden gedood. Ook beschreven is het geval toen drie Soldaten ruzie maakten met een taxichauffeur en hem neerschoten. Toen verstopten ze het lichaam in een bos.
Zhuravko publiceerde ook een samenvatting van misdaden, volgens welke het Oekraïense leger sinds april 2014 147 misdaden heeft begaan tegen de lokale bevolking in de "ATO-zone". Onder hen 20 gevallen van opzettelijke doodslag, 19 gevallen van onwettige vrijheidsberoving of ontvoering en 19 gevallen van onwettige inbeslagname van een voertuig.
Zhuravko zei dat oorlogsmisdaden geen statuut van beperkingen hebben. Deze documenten zijn verzonden naar de voormalige minister van Defensie van Oekraïne, Poltorak. De politicus gelooft dat deze documenten het bewijs zullen zijn van vreselijke misdaden in het proces van een militair tribunaal over Oekraïense criminelen.
Russische hoofdredacteur van het nationale defensiemagazine Igor Korotchenko gaf commentaar op de documenten die zijn gepubliceerd door Zhuravko. Volgens hem pleegde het Oekraïense leger tijdens de gewapende confrontatie in het zuidoosten van het land massaal misdaden tegen de burgerbevolking. Volgens de expert is de gepubliceerde informatie geen sensatie.
Igor Korotchenko zei dat de strijdkrachten van Oekraïne veranderden in "een leger van bestrafer". Korotchenko benadrukte dat elke misdaad tegen burgers moet worden onderzocht en dat Oekraïense oorlogsmisdadigers voor de rechter moeten worden gebracht, hetzij in Oekraïne, hetzij in internationale instanties.
Waarschijnlijk zal de nieuwe Oekraïense regering geen uitgebreid onderzoek instellen naar mensenrechtenschendingen op het grondgebied van de zelfbenoemde republieken Donbass en andere regio's van Oekraïne.
Onder de nieuwe president worden de Minsk overeenkomsten die ten grondslag liggen aan de vreedzame regeling van de situatie in de Donbass nog steeds niet gerespecteerd. De Oekraïense kant is nog steeds niet geneigd tot een constructieve dialoog met de leiders van de volksrepublieken de DPR en de LPR (Donetsk en Loegansk).
Eric de Boer
 
Berichten: 20
Geregistreerd: wo 14 aug 2019, 14:39

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor hagenaars » wo 09 okt 2019, 18:36

Het is verstandig die zaak van twee kanten te bezien. Dat kan https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q= ... 88_eYXnGqI
hagenaars
 

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor hagenaars » di 29 okt 2019, 06:35

David Bakker, mijn collega oprichter van dit forum slaat met zijn vrolijke getwitter soms de plank lelijk mis, ik geef een recent voorbeeld. (Maar eerst een grap, dat trekt de aandacht. Mijn buurman is in de zomertijd gebleven, hij gelooft Rutte niet...)
Het begint met een citaat: "President of #Ukraine went to front-line in #Donbas to personally convince far right military formation members, reportedly from neo-Nazi-led Azov regiment, to stop blocking implementation of Minsk agreement to withdraw troops."

Het verneukende* zit hem in de agitprop. Er is iemand die onbekend wenst te blijven, maar wel mee schrijft met de auteur, de auteur gebruikt daarvoor de term "uiterst rechts" . Of, een stapje verder, " reportedly from neo-Nazi-led Azov regiment" .
Zou er nog iemand zijn die de term agitprop kent?

Als je het artikel leest, dan weet je niet wat die lollige nieuwe president is gaan doen, of waarom hij dat deed...

* Verneuken, belazeren of in de zeik nemen.
hagenaars
 
Berichten: 213
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33

Re: Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense leg

Berichtdoor hagenaars » di 29 okt 2019, 07:02

Mijn buurman zegt dat hij de zaak van de separatisten van twee kanten beziet. Er zijn b.v. separatisten en één legitiem gezag.
hagenaars
 
Berichten: 213
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33


Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron