NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor rabin_ gangadin1956 » za 01 aug 2015, 12:01

In Nederland wordt er op grote schaal gediscussieerd en gedelibereerd over integratievraagstukken
waarbij men het reilen en zeilen van allochtonen de revue laat passeren. Veelal gaan de discussies over de klassieke wij en zij- cultuur, welke de scheve verhouding tussen allochtonen en autochtonen moet illustreren. Niemand die spontaan zou durven vermoeden dat het tussen de diverse etnische groepen onderling ook niet erg koosjer zou kunnen zijn . Het is ronduit naïef te denken dat er automatisch een sociale cohesie begint te gisten tussen verschillenden bevolkingsgroepen in een vreemd land in plaats te vrezen voor een onderlinge competitie op de sociale ladder. Prominente en opportunistische kopstukken uit veelal de grote etnische groepen voeren onderling ook furieuze discussies en proberen de overheid ervan te overtuigen dat hun culturele groep met haar vermeende eclatante kwaliteiten boven de andere culturele groepen zou torenen. En Nederland lijkt er inderdaad gevoelig voor te zijn. Als pijler wordt met gemak gebruik gemaakt van twee opvallende speerpunten: de kwantiteit en de met fanfare geschal opgeëiste eclatante kwaliteiten waaronder de religie.

De moslimgemeenschap is er rijkelijk in geslaagd te gedijen naar het aantal van 1 miljoen tegenover de overige klassieke etnische groepen die in aantal talmen tussen de10.0000 en 300.000.
Turken en Marokkanen hebben zich weten te plaatsen als voortrekkers van de Islamitische gemeenschap hoewel die zelf binnen hun territorium een hiërarchie hanteren. Deze hiërarchie houdt in dat zij zich op hun beurt verheven wanen boven de overige kleine Islamitische gemeenschappen om het maar niet te hebben over etnische groepen van een Niet-Islamitische achtergrond. Het is eigenlijk een beetje raar omdat Marokkanen Afrikanen zijn met Arabische wortels terwijl Turken juist Europeanen zijn met Aziatische wortels. De Islam wordt binnen allebei de gemeenschappen heel verschillend beleden. De assimilatie tussen hen kan uitsluitend van politieke beweegreden zijn . De overige kleine Islamitische etnisch groepen zijn hierdoor enkel goed en geschikt om de moslimbarometer op peil te houden en maken zij voor de rest ook geen substantieel onderdeel uit van debatten en discussies over de moslimgemeenschap in Nederland. Het feit dat hun culturele achtergrond niet matcht met die van de Marokkanen en Turken is al voldoende grond voor uitsluiting. Een Moslim uit de Molukse , Pakistaanse, Surinaamse etc. gemeenschap heeft een beduidend andere culturele achtergrond dan die uit Turkije en Marokko.

De twee grote dominante moslimgroepen in Nederland hebben voor de eigen promotie een uitstekend werkend instrument uitgevonden . Dat instrument is een verkapte groepssaamhorigheid en groepssolidariteit. Niet zelden ontaardt een conflict tussen een lid uit voornoemde gemeenschappen met één uit een andere culturele gemeenschap in een stammenstrijd met een dramatische afloop . Een illustratief voorbeeld is het Culemborgse drama waarbij het gevoel van suprematie van de ene culturele groep tegenover de andere de overhand had. Daarvoor werd er tussen leden van de strijdende partijen gezamenlijk gevoetbald. In 2004 stond de verhouding tussen de plaatselijke Marokkanen en Surinaamse Hindostanen te Den Haag ( Schilderswijk) eveneens op scherp omdat deze laatste het niet meer pikte dat attributen in hindoetempels door Marokkanen resoluut werden vernield . Dat wat betreurenswaardig is dat geen enkele Nederlandse onderzoeker aan dit hiërarchisch etnisch patroon enige aandacht heeft geschonken. Enkel zaken die de samenleving in z’n geheel raken krijgen aandacht waaronder de eerwraak, radicalisering, Mocromaffia, De Grijze Wolf etc.

Deze onderscheidende bejegening van verschillende etnische groepen door Nederland laat zich eveneens illustreren middels het toenmalige fenomeen betreffende de buurtvaders . Er is geen enkele etnische gemeenschap in Nederland die voor een dergelijke ridicule post door de overheid middelen kreeg geoffreerd om de eigen opvoedarme kroost via pedagogische interventie van zogeheten buurtvaders van de rooftochtjes en andere ontucht af te houden. Kinderen op school pestten hun Marokkaanse klasgenoten weleens op de navolgende wijze: “doordat jullie geen eigen papa hebben heeft de overheid voor jullie betaalde buurtpapa’s uitgevonden “. Het rijkelijk gesubsidieerde overlegplatform tussen de moslimgemeenschap en de overheid behoort eveneens tot de overheidsprioriteit. De laatset tijd wordt er gestaag gepleit voor subsidie voor initiatieven in de vorm van eigen werkverschaffing binnen de Marokkaanse gemeenschap om Marokkaanse jongeren voor het radicaliseren te behoeden. Deze subsidiepost is bijzonder knap bedacht en heeft een zeer goede liquiditeitsprognose waar zelfs een feasibility study van een gerenommeerd accountant kantoor als Cooper & Lijbrand voor zou kunnen verbleken. Men kan enkel hierdoor de grondleggers van de IS erg dankbaar zijn.

Deze zorgelijke ontwikkeling doet terecht de vraag rijzen of Nederland niets geleerd heeft van haar gewezen koloniën alwaar men volkeren uit diverse werelddelen dumpte. De verschillen tussen deze volkeren laten zich in de ex-koloniën zelfs anno 2015 kenmerken via op etniciteit gestoelde politieke partijen, territoria etc. Misschien is het ook goed om zich te realiseren dat Nederlanders in hun grondvormen ook maar mensen zijn die zich in sociaal opzicht graag handhaven in een zekere beslotenheid. Men beschermt iedere vierkante millimeter met desnoods detectiepoorten. In Nederland weet de gemiddelde Nederlander niet eens wie zijn/haar buurman is. Als betrokkene komt te overlijden verandert die eerst in een fossiel voordat diens/dier lichaam een keer wordt ontdekt door bijvoorbeeld de deurwaarder.
rabin_ gangadin1956
 
Berichten: 5
Geregistreerd: za 01 aug 2015, 09:27

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor wilfred degens » za 01 aug 2015, 16:16

Geen enkel volk lijkt op den lange duur van haar verleden te hebben geleerd.
De nieuwe generaties nemen zelfs de meest verschrikkelijke en schandelijke haat tegen de joden weer op alsof zij daar inhoudelijk ook maar iets van begrijpen waarom die haat verantwoord is in hun ogen.
De Nederlandse staat zou de autochtone belastingbetalers eens moeten laten weten hoeveel de instroom van al die verschillende culturen in ons land ons al gekost heeft. En om de regering tegemoet te komen zijn we dan ook heel erg benieuwd naar de cijfers hoeveel dit fenomeen onze schatkist zou hebben opgeleverd. Bij die volkereninstroom kostenberekening graag ook meerekenen hoeveel we bij elkaar aan ontwikkelingshulp hebben uitgegeven m.n. aan die landen waarvan nu hun bevolking ons land als hun beloofde land hebben uitverkoren.
Ons land is nu een waanzinnige smeltkroes van elkaar hatende groeperingen en elkaar niet verdragende volkeren zonder stop op die stroom.
Wie twijfelt er nog aan dat dit niet lang meer (nog zogenaamd) goed blijft gaan? Let op de harde feiten en stop het ethische dagdromen tegenover zoveel realistisch potentieel gevaar.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor hagenaars » zo 02 aug 2015, 08:05

Waarom zou Nederland niet kunnen blijven wat het meestal is, een rustig en welvarend multicultureel landje?
hagenaars
 

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor wilfred degens » zo 02 aug 2015, 10:14

hagenaars schreef:Waarom zou Nederland niet kunnen blijven wat het meestal is, een rustig en welvarend multicultureel landje?


Omdat Nederland niet slaapt zoals u dat blijkbaar als slaapwandelaar doet. Weet u al dat we in 2015 leven?
Helaas blijft niets zoals het ooit voor ons mooi en gezellig was. De tijd van theedrinkend problemen oplossen is voorbij. Pamperen terwijl we bestolen worden is ook passé. Machteloos toekijken hoe onder de paraplu van onze ethische opvattingen veel landverraders ons land komen opvrolijken moet nu ook snel voorbij zijn. Hoe walgelijk het in onze moraal ook moge klinken, alleen bloed en kogels houden onze grenzen nog tot stand. Zonder die stap terug in onze geschiedenis zijn we na 3 jaar een ontwikkelingsland geworden. Berooid en bespuugd door vluchtelingen waaronder de goede en betrouwbare ook zwaar moeten lijden. Gruwelijke maar onvermijdelijke ontwikkelingen zoasl het nu misloopt zonder passend antwoord. Gelijkmatige aantallen verdeling in Europa is GEEN antwoord op deze catastrofe in Europa.
Onze culturele gewoontes worden ondergraven door allochtone invloeden en onze geitenharen wollen sokken beleidsmakers en onze ordehandhavers die geen nazaten van onze grote oorlogshelden zijn die van geen slappe knieën wijken wisten.
Wat voor de een goed en mooi was is voor de ander weer cultureel weerzinwekkend. Een volk in zijn land is aan voortdurende veranderingen onderhevig. Toen ik na 18 jaar leven in het buitenland terugkwam in Nederland moest ik totaal integreren. Absoluut schokkend maar onvermijdelijk en zuur om te ervaren. Keus is eenvoudig. Blijven leven in mijn vergane glorie van mijn verleden die niet meer gemeenschappelijk gedeeld wordt of al mijn dierbare gewoontes die nu niet meer passen ook overboord gooien? Met die praktijk van mijn sociale aanpassing stoei ik nog iedere dag.
Voortdurend weer aanpassen aan de mondiale invloeden valt niet mee, komende uit een koloniale familie. Echter bij mij is niets onmogelijk. Hoe leuk is het eigenlijk te moeten leven in een multicultureel landje bovenop elkaar?
Sinterklaas zijn trouwe Zwarte Pieten moeten meemaken hoe hij hen moet ontslaat vanwege de waanideeën van slechts enkele nieuwe Nederlanders? Omringd door beleidsvoeders die daartegen geen weerstand kunnen bieden uit angst voor die enkele dominante cultuurbarbaren in ons land?
Zet alle +/- 240 apensoorten welken nu nog niet zijn uitgestorven, inclusief de mens op een eiland zo groot als Ameland. Het wordt een mega slachtpartij waar alleen de sterksten en slimsten onder hen zullen voortbestaan. De natuur is en zou voor iedereen het voorbeeld moeten zijn van wat kan en wat alleen maar mogelijk is in de hersens van mensen en natuurlijk niet kan! Moeilijk voor die mens die niets meer met de natuur heeft.
Multicultureel vredelievend samenleven binnen een overvolle bevolking is gedoemd door de toenemende mondiale agressie te mislukken en zal als ons 'utopische tijdperk' de geschiedenis ingaan.
Laatst bijgewerkt door wilfred degens op zo 02 aug 2015, 11:32, in totaal 2 keer bewerkt.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor wilfred degens » zo 02 aug 2015, 11:01

Heel opvallend en jammer dat ook weer deze auteur op een dag zijn zielenpijnen neerschreef en verder de plee blijkt te hebben doorgetrokken.
"Zo, dat ben ik ff kwijt. Leuk voor mijn nageslacht!"
Discussie in de absoluut noodzakelijke wederzijdse sfeer van respect blijkt hier met niemand mogelijk te zijn.
Anderzijds, een vrijdenker mag hier ook met de gedachten komen om zijn/haar vrije gedachten even te ventileren.
Wat anderen daar van denken? "Apres moi le deluge mes amies de lot de liberté " ;)

Ja. zo had ik het hier ook kunnen doen. Laat hagenaars maar zijn laatste zuchten en steunen in ieder topic tot slot achterlaten.
"Il est tout de même de moi :!: "

Valere puto aetatis :!:
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor hagenaars » zo 02 aug 2015, 23:48

We zijn op Luxemburg na het rijkste land ter wereld. Binnen drie jaar een ontwikkelingsland? bent u wel goed bij het hoofd? Sikker?
hagenaars
 

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor wilfred degens » wo 19 aug 2015, 15:14

hagenaars schreef:We zijn op Luxemburg na het rijkste land ter wereld. Binnen drie jaar een ontwikkelingsland? bent u wel goed bij het hoofd? Sikker?


In mijn hoofd zijn via de MRI scan geen afwijkingen waargenomen.
We hebben wel degelijk iets geleerd van onze exploitatie van kolonies.
Namelijk hoe we ons laten forceren schadevergoedingen te laten betalen welke onze voorouders veroorzaakt hebben. Hoe dwaas kunnen regeerders deformeren na enkele decennia. :!:
Maar we blijven daarmee wel het braafste gluipertje van onze wereld klas. Wat zal ik vannacht weer heerlijk snel in slaap vallen met die geruststellende gedachte.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor hagenaars » wo 19 aug 2015, 20:34

U reageert niet op mijn kritiek. We blijven gewoon een rijk en welvarend landje.
hagenaars
 

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor wilfred degens » wo 19 aug 2015, 20:46

hagenaars schreef:U reageert niet op mijn kritiek. We blijven gewoon een rijk en welvarend landje.

Dat zijn we niet meer ondanks dat u dat beweert. Want waarom dan al 7 jaar zulke zware bezuinigingen op al onze sociale zorg voor onze ouderen en hulpbehoevenden? Nee, die worden in hun dagelijkse ellende niet door uw bewering opgevrolijkt. Daarenboven vind ik dat onze eigen noden voorrang moeten hebben bij de nationale uitgave urgenties. Hoe lang denkt u zo door te kunnen gaan in uw illusie van gewoon een rijk en welvarend landje te zijn? We worden financieel lek geschoten door ons gebrek aan krachtdadig leiderschap in onze kruimel democratie.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: NEDERLAND HEEFT NIETS GELEERD VAN HAAR KOLONIEN

Berichtdoor hagenaars » di 25 aug 2015, 10:03

Of u het nou waarneemt of niet, we zijn een steenrijk en welvarend landje. De uitgaven van de overheid waren uit balans, dat moest hersteld. Inmiddels is dat gepiept. Dat gaat dus over het verschil tussen uitgaven en inkomsten. Na lezing van een mooi boek over liberalisme kan het geen kwaad een boek over overheidsfinanciën ter hand te nemen. Elke goede bibliothecaris kan u daarbij helpen.
hagenaars
 

Volgende

Keer terug naar Humanisme

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast