Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor fred neerhoff » di 11 dec 2018, 11:32

Ik las Christopher Bollyn's (didactisch zeer goed geschreven) boek 'The war on Terror, The plot to Rule the Middle East' (2017) die een Zionistische complottheorie beschrijft over de aanval op The World Trade Centre (WTC) op 9 september 2001 (9/11) door moslim Osama Bin Laden van Al Queda. Wat behelst dat complot volgens schrijver Bollyn?

Jonathan Netanyahu (huidige premier Israël) zou sinds 1979 (via zijn Instituut) de War on Terror- doctrine consequent hebben gepushed, met als doel de uitschakeling van Israëls vijanden. Strategie: Balkanisering van de regio, dwz. opdeling van de regio (door westerse machten) in kleine etnische en religieuze enclaves die elkaar onderling bestrijden, alles volgens het zogenaamde Yinon Plan (1982).

Rode lijn van de (nogal doorzichtige) Zionistische Plot-redenering : 9/11 speelde (inderdaad) Israël vol in de kaart DUS Israël is de ware dader van 9/11. En dat, zonder ook maar 1 dode Israëlitische soldaat, voegt Bollyn daar nogal vilein aan toe! (Alsof Israël er geen militair gevecht voor over zou hebben om zijn kerndoelen - te weten: veiligheid! -te realiseren!) Daartoe werd (volgens Bollyn de door Israël gecontroleerde!) Al Queda als vijand geframed voor de WTC-aanval op 9/11, hetgeen vervolgens voor het Westen (aangevoerd door Amerika) aanleiding zou zijn om Afghanistan, Irak, Syrië, enz in hun oorlog tegen het terrorisme te betrekken.

Ik vat hier kort samen waar Bollyn's boek ook al een samenvatting is van boeken en artikelen die op het eerste gezicht een inderdaad nogal verdachte opeenvolging van (op zichzelf bewezen) gebeurtenissen en feiten beschrijft, die alle geframed kunnen worden binnen zijn Zionistische complottheorie. Daartoe wordt er tussen verdachte gebeurtenissen en feiten een causale relatie verondersteld (niet bewezen!) die zonder uitzondering wijzen in de richting van Israël als initiator van de War on Terror.

Ook is er volgens Bollyn’s samenzweringstheorie een select groepje Mossad (Israëls geheime dienst)-veteranen geweest die een bom onder het WTC hebben geplaatst, welke daad o.a. de karakteristieke fijn structuur van het gesmolten ijzerstof na de ramp zou verklaren. Verder nog een suggestief verhaal over een verfilming van het WTC juist vóór 9/11, maar verder niks over de piloten van de vliegtuigen die het WTC binnen vlogen. Ook zwijgt Bollyn over de aanval op het Pentagon. Maar natuurlijk ontbreekt niet de theorie dat Al Queda mede een product is van Israëlische planning, waarmee de Zionisten een perfecte vijand van het Westen in het leven zouden hebben geroepen. Tot slot zouden ministers met een dubbele nationaliteit (Israël en USA) in Bush’s administratie het hem gemakkelijk hebben gemaakt de door Israël beoogde War on Terror te beginnen.

Alles bijeen een op zijn zachtst gezegd een nogal ongeloofwaardige causale ketting van gebeurtenissen waarover de mainstream media (volgens Bollyn ook al onder controle van Zionisten!) heel bewust gezwegen zouden hebben als het graf! In plaats daarvan gaven zij volgens Israëls plan de moslim Osama Bin Laden van Al Queda de schuld van de aanslag op het WTC, die zich in een Afghaanse rots zou schuil houden. En om die reden zou de USA de door George Bush geproclameerde War on Terror zijn gestart, en Afganistan binnen zijn gevallen. Met precies het resultaat volgens Natanyahu's oorspronkelijke plan uit 1979!

Bollyn’s geconstrueerde Zionistische complot is des te ongeloofwaardiger, want stel dat zo’n onwaarschijnlijk complot aan het licht zou zijn gekomen, dan zou als gevolg daarvan Israël volkomen geïsoleerd in de wereld komen te staan. Welke patriot zou zulk een risico durven nemen? Natanyahu?

Eindconclusie: Bollyn is een kwaadaardige anti-Zionist (de Joodse Zionisten zijn volgens Bollyn de oorzaak van al het terrorisme, waarvan de islamitische Palestijnen het slachtoffer zijn).
fred neerhoff
 
Berichten: 4152
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor hagenaars » di 11 dec 2018, 11:54

Ja, ja er wordt nogal wat af gefantaseerd. Nu dit weer, zijn de wijzen van Zion weer in vergadering bijeen geweest?


Protocollen van de wijzen van Sion

Omslag van de eerste druk, The Great within the Minuscule and Antichrist
Oorspronkelijke titel
Програма завоевания мира евреями (Programa zavoevaniya mira evreyami, "The Jewish Programme to Conquer the World")
Oorspronkelijke taal
russisch
Genre
propaganda
Oorspronkelijke uitgever
Znamya
Oorspronkelijk uitgegeven
1903
Pagina's
417
Portaal
Literatuur


De Protocollen van de wijzen van Sion is een fictief[1][2] verslag van een vergadering van joodse leiders, die in 1897 zou hebben plaatsgevonden in Bazel. Deze joodse leiders (wijzen van Sion) zouden bijeen zijn gekomen om de christelijke maatschappij omver te werpen. Ook zouden zij plannen hebben gesmeed voor een joodse wereldheerschappij; de “Protocollen” beschrijven tot in detail hoe deze verwezenlijkt zou moeten worden. Het geschrift werd en wordt daarom graag geciteerd door antisemieten om er het “joodse gevaar” mee aan te tonen.
hagenaars
 

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor hagenaars » do 13 dec 2018, 07:37

Interessant! Karel van Wolferen op23 oktober over 9/11 op café Weltschmerz, dat moet de lezer die gelooft in een samenzwering rond 9/11 zeker beluisteren. Een wereld vol raadsels, nee geheimen door de hoogleraar emeritus ontmaskerd...nee onthuld...
hagenaars
 

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor David Bakker » do 13 dec 2018, 09:48

hagenaars schreef:Interessant! Karel van Wolferen op23 oktober over 9/11 op café Weltschmerz, dat moet de lezer die gelooft in een samenzwering rond 9/11 zeker beluisteren. Een wereld vol raadsels, nee geheimen door de hoogleraar emeritus ontmaskerd...nee onthuld...


Van Wolferen komt met geen enkel concreet bewijs en Kees van der Pijl blijft vasthouden aan Bollyn. David Ray Griffin is wellicht wat betrouwbaarder op dit onderwerp: https://www.amazon.com/11-Unmasked-Inte ... 1623719747
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1206
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor hagenaars » do 13 dec 2018, 11:18

Ik had een ironieteken achter mijn vorige post moeten plaatsen, al de genoemde heren fantaseren er lustig op los. (En de Joden hebben het natuurlijk gedaan.)
hagenaars
 

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor fred neerhoff » do 13 dec 2018, 11:25

David Bakker schreef:David Ray Griffin is wellicht wat betrouwbaarder op dit onderwerp: https://www.amazon.com/11-Unmasked-Inte ... 1623719747


Lijkt Griffin je nog steeds betrouwbaar, na lezing van deze review? https://www.amazon.com/gp/customer-revi ... 1623719747
fred neerhoff
 
Berichten: 4152
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Deconstructie Zionistische samenzweringstheorie

Berichtdoor hagenaars » vr 14 dec 2018, 02:53

Dank Neerhoff, misschien een plaatje voor George van Houts en Karel van Wolveren in een verpleeginrichting bij Humanitas ?

Die van Houts is eigenlijk een grappenmaker, maar een beetje van het padje: " Theatermaker George van Houts was dinsdag bij Pauw te gast om te vertellen over zijn complottheorie over 11 september 2001. Volgens de meeste kijkers is George hartstikke gek.
„Het is te netjes, te af, er klopt hier iets niet”. Van Houts wist naar eigen zeggen al meteen op die 11de september dat van die hele aanslag niks klopt. Maar na drie jaar onderzoek weet hij zeker dat de Amerikanen alles aan elkaar liegen. Van Houts heeft een theatercollege gemaakt, geheten Kom Plot en looft een beloning van 1 kilo goud uit aan onderzoekers die kunnen bewijzen dat alles zo is gegaan als we al jaren denken. Het is bijzondere televisie waarin Jeroen Pauw zelf ook nog van een complot wordt beschuldigd. "
hagenaars
 


Keer terug naar Vrijdenkerij

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron