Atheisme kan ook dogmatisch zijn.

Atheisme kan ook dogmatisch zijn.

Berichtdoor hagenaars » ma 02 jul 2018, 08:24

Het is hier al eerder betoogd. Floris van den Berg is een echte, een ras-dogmaticus. Hij heeft sterke opvattingen die in zijn visie onweerlegbaar zijn. Zo vindt hij, zoals u ziet, dat een filosoof altijd atheïst zou moeten zijn. Verder denkt hij dat het bestaan van God wetenschappelijk aangetoond zou moeten worden. Mensen tonen respect voor elkaars opinies. Normaal in het verkeer, het maakt het gesprek mogelijk, want met een dogmaticus kun je niet discussiëren. Erg olijk vind ik dit overigens niet, eerder treurig. (Op een leuke manier ondeugend vb: dat kind heeft zo'n olijk gezicht! Synoniemen: schalks guitig...) Churchill zei het zo: "A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject.

Op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede van 14 juni 2018 ging Floris van den Berg (filosoof dus atheïst) in op zijn laatste boek:
De olijke atheïst
De basis voor Floris van den Berg is dat het atheïsme de uitkomst is van een wetenschappelijk onderzoek naar wat er in de werkelijkheid is. Tot nu is er geen enkel overtuigend bewijs geleverd voor het bestaan van God of welke bovennatuurlijke entiteit dan ook. Het is zoals filosoof Bertrand Russell zei: “Waarom zou ik zeggen dat er geen vliegende theepotten bestaan in het heelal als niemand ooit hun bestaan geclaimd heeft?”
Ook vindt hij dat je geen respect moet hebben voor religie. Als mensen respect vragen voor hun geloof, zeggen ze eigenlijk: Tot hier en niet verder, ofwel religie mag niet worden bekritiseerd. Religie met al zijn taboes, ook seksuele is als een muffe deken over de mensheid. Als je die wegtrekt, kan het allemaal heel vrolijk worden.
hagenaars
 

Keer terug naar Vrijdenkerij

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast