Wat is het belang van alfa studies?

Wat is het belang van alfa studies?

Berichtdoor FleetwoodMacho » di 17 sep 2019, 15:12

Door Ronald Dunki • 17 september 2019

Een oud gezegde luidt: “Money speaks” en onze Universiteiten gaan een nieuw academisch jaar in waarin de nadruk op de financiering van de bèta studies komt te liggen, in het algemeen belang, maar ten koste van de alfa’s. Dit leidt tot veel gemor want de verantwoordelijke minister komt zèlf uit het D’66 nest der ‘hoog-opgeleiden’ die onze politiek overbevolken zonder dat zij ergens verstand van hebben.

Wat speelt? Rond het eind der jaren ‘60/begin der jaren’70 begon een minister Cals het niveau van het middelbaar onderwijs met reuzenschreden terug te brengen en van de weeromstuit wilde ‘het fenomeen Joop’ dat ieder Nederlander een academische titel zou gaan voeren om wat meer aanzien te verkrijgen voor de zijnen. Omdat linkse activisten van nature problemen blijken te hebben met objectieve feiten, stortten zij zich en masse op alfa studies die eindigen op …logie, reden waarom er binnen de kortste keren vele duizenden werkloze…logen hun heil in de steun moesten zoeken, want de wereld wist natuurlijk niet wat te doen met al die ‘progressieve’ lichten. Die linkse poel des verderfs, geïnspireerd door ‘Nieuw Links’ en D’66 werd een broeinest voor wat de voorganger was van de Social Justice en het niveau van een academisch graad werd drastisch gedevalueerd.

Die maatschappelijke en wetenschappelijke degeneratie werd scherp weerspiegeld in de duikvlucht van de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Sinds de jaren ’60 was de NRC een gerespecteerde krant die excelleerde in het objectieve verslaan van het nieuws, afgewisseld door een ‘editorial’ van de erudiete hoofdredacteur en columnist Jérôme Louis Heldring. Na de fusie in ’70 met het Algemeen Dagblad keerde het economische tij niet, reden waarom de NRC de doodzonde beging om zich te gaan richten op een D’66 publiek. Het begin van het einde, resulterend in een lokaal sufferdje dat slechts specialiseert in links-fascistische ‘hatespeech’ zonder enig benul van de voorname status van het eigen ‘merk’ een halve eeuw geleden. Een trieste afgang! Heldring draait zich om in zijn graf.

De ‘hoog opgeleide’ NRC lezers in-spé dreigen nu zware tijden tegemoet te gaan omdat een afvallige D’66 minister een epifanie doormaakt en zich plots realiseert dat er een grote maatschappelijke behoefte bestaat aan bètas, mensen die een vak geleerd hebben en daar wat mee kunnen.

In Trouw verscheen een artikel op 1 sept. ’19 getiteld: “Wat is het belang van alfastudies?”

“Wat niet”, reageert hoogleraar Korea-studies Remco Breuker. “Je hebt alfa’s nodig voor identiteitsvorming, het kennen van de geschiedenis, en gezonde journalistiek.”

Die noodkreet is mij uit het hart gegrepen omdat het zo frappant is dat na Cals/den Uyl het enige wat wij zien uit de academische (alfa)-wereld identiteitspolitiek is, een totaal gebrek aan historisch perspectief en doodzieke ‘journalistiek’ met de NRC voorop….

De boze alfa’s verenigen zich onder UvA-hoogleraar en WOinActie-voorman Rens Bod, die in ‘goed gezelschap’ is van de vakbond FNV – wat die met academica te maken heeft is een raadsel, de Landelijke Studentenvakbond en de vakbond voor wetenschap VAWO. Het meest in hun geestelijke ontwikkeling geremde deel der alfa’s komt met het briljante argument: “Een democratie kan niet zonder geesteswetenschappen’. Mag ik opmerken dat deze ‘onmisbare geesteswetenschappen’ al decennia lang van de toren blazen hoe goed zij zonder democratie kunnen?

De Noord Korea specialist Remco Beuker voert dat arme land aan als overtuigend bewijs dat alfa’s onmisbaar zijn, maar verwart daarbij kennelijk de lokale bètas met de heersende communistische partij en dat is een nogal onwetenschappelijk standpunt voor iemand die hoogleraar pretendeert te zijn, hoewel vandaag de dag het niveau van het academisch onderwijs daar wel mee valt te rijmen.

Maar, volgens Beuker zal de verminderde financiering der alfa’s waarschijnlijk het einde van de wereld betekenen, net zoals het klimaat …. Gelukkig hebben wij identiteitspolitiek, transgender ongein, een schrijnend gebrek aan historisch perspectief en activistische, zieke ‘journalistiek om ons te redden.

Deze verlichte Korea-ganger is boegbeeld van WOinActie, een hobbyclub die al jaren aandacht vraagt voor “de ontzettend hoge werkdruk aan de universiteiten”. WO organiseert nu een alternatieve opening van het academisch jaar, want ‘de situatie is nog veel nijpender geworden’ omdat er nu een aanbeveling ligt voor het overhevelen van funding van gamma, medische en geesteswetenschappen naar bèta en techniek. De ondergang der…-logen dreigt terwijl zij inmiddels toch ook laboratoria gebruiken en zelfs data analyses gebruiken, waarschijnlijk eerder vervalsen.

De strijd der linkse activisten gaat nu plots tegen een nieuwe vijand, de bèta’s en de Karl Marx fanclub heeft nog niet nagedacht over de inpassing der bèta’s tussen racisten, nazi’s en fascisten. Alle hens aan dek, want de vraag ‘ wat levert de wetenschap ons op’ krijgt een dubbele bodem, waarbij hun eigen belangen uiteraard zwaarder wegen dan het algemeen belang. Er gaat niets boven een ouderwetse kapitalistische, positieve cashflow.

http://sta-pal.nl/2019/09/wat-is-het-belang-van-alfa-studies/
So you say there's a race of men in the trees. You're for tough legislation. Thanks for calling. I wait all night for calls like these.

Donald Fagen - The Nightfly
FleetwoodMacho
 
Berichten: 169
Geregistreerd: ma 26 aug 2019, 18:38

Re: Wat is het belang van alfa studies?

Berichtdoor hagenaars » di 08 okt 2019, 17:26

Tsjonge, tsjonge wat een geraaskal. Laat ik mij maar beperken tot de hoofdzaak, de onjuistheden. Heldering zou zich nooit in algemene termen over een categorie uitten. Er zijn linkse mensen onder studerenden uit beide richtingen, dus naast alfa's, zeker ook onder bèta's. De NRC is bepaald geen lokaal suffertje.
Wie heeft u wijs gemaakt dat alfa's zonder democratie kunnen?
hagenaars
 

Re: Wat is het belang van alfa studies?

Berichtdoor FleetwoodMacho » vr 11 okt 2019, 15:25

Je kunt je vragen stellen op de betreffende website, Hagenaars.
So you say there's a race of men in the trees. You're for tough legislation. Thanks for calling. I wait all night for calls like these.

Donald Fagen - The Nightfly
FleetwoodMacho
 
Berichten: 169
Geregistreerd: ma 26 aug 2019, 18:38

Re: Wat is het belang van alfa studies?

Berichtdoor hagenaars » wo 20 nov 2019, 18:46

Vragen? Nee geen vragen. Het probleem is dat u een berg onzin hier deponeert. Zowel de alfa als de bèta studies worden mits kwalitatief uitgevoerd algemeen gewaardeerd. Hoe zouden we zonder sociologie, de psychologie en pedagogiek kunnen?
hagenaars
 
Berichten: 213
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33

Re: Wat is het belang van alfa studies?

Berichtdoor Aloja » do 21 mei 2020, 21:10

hagenaars schreef:Vragen? Nee geen vragen. Het probleem is dat u een berg onzin hier deponeert. Zowel de alfa als de bèta studies worden mits kwalitatief uitgevoerd algemeen gewaardeerd. Hoe zouden we zonder sociologie, de psychologie en pedagogiek kunnen?

Ik sluit mij hier volledig bij aan.

Wat een vreemd en ondoordacht stuk.
Aloja
 
Berichten: 8
Geregistreerd: di 28 apr 2020, 22:00


Keer terug naar Dossier pseudo-kennis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten